Crémant de Bourgogne | Viteaut Alberti Blanc de Blanc
De Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs van Vitteaut-Alberti bestaat uit 80% Chardonnay en 20% Aligoté, met druiven uit de Côte Chalonnaise en de Hautes Côtes de Beaune. De vinificatie vindt plaats met temperatuurcontrole, en de wijn rijpt vervolgens 16-18 maanden op fles.
Het bouquet is subtiel en biedt aroma’s van citrus en bloemen, terwijl de smaak levendigheid en finesse samenbrengt met tonen van citrus, peer, en een minerale frisheid. De elegante en lange afdronk heeft een vleugje honing en geroosterd brood. Deze Crémant komt het best tot zijn recht bij 8-10°C en is ideaal als aperitief of bij zeevruchten, schaal- en schelpdieren, en sushi.
Het wijnhuis: Vitteaut-Alberti
In 1951 werd het wijnhuis Vitteaut-Alberti opgericht in Rully, het hart van de Bourgondische mousserende wijn, door Lucien Vitteaut en zijn vrouw Alberti. Drie generaties later specialiseert de familie zich nog steeds in Crémants de Bourgogne, gemaakt volgens de traditionele Champagne-methode, en afkomstig van hun 23 hectare wijngaard in de topregio's van de Côte de Beaune en Côte Chalonnaise.